Sessió 14 - Olfacte i al·lèrgies

Dia: Dissabte 26 de setembre 2020

Horari: 10h a 14h

Lloc: Sala d’actes de l’Hospital Clínic Carrer Villarroel, 170

Coordinació de la sessió: Dr. Joaquim Mullol i Dr. Joan Bartra

Sessió a càrrec de: J. Bartra, B. Callejas, J. Mullol, R. Muñoz, M. Bantulà, S. Vicens, MJ. Rojas, C. Langdon, M. López-Chacón, A. Valero i I. Alobid.

Idioma: Català

Les malalties al·lèrgiques afectes a una de cada 3 persones, tant nens com adults. Hi ha diferents tipus d’al·lèrgies: a aeroal·lergens (àcars, pol·lens, animals, ocupacionals), a aliments o a medicaments que es manifesten en diferents òrgans com són el nas (rinitis), els ulls (conjuntivitis), el pulmó (asma), la pell (dermatitis) o l’aparell digestiu.

La pèrdua total o parcial de l’olfacte afecta a una de cada 5 persones essent amb més intensitat i freqüència en el homes i en les persones grans. Entre d’altres, les causes principals són les infeccions víriques, la inflamació nasosinusal (rinitis, rinosinusitis) i els traumatismes cerebrals aguts (accidents).

La sessió es realitzarà en dues parts:

  • Una part teòrica amb 3 presentacions sobre el mon de les al·lèrgies, el sentit de l’olfacte i la recerca en olfacte i al·lèrgia feta al nostre grup, amb debat posterior.

  • Una part pràctica amb 3 tallers consecutius al voltant del diagnòstic de l’al·lèrgia, el diagnòstic dels trastorns de l’olfacte i el gust i la recerca translacional feta al laboratori del grup. Els dos primers tallers es faran a la Secció d’Al·lèrgia i a la Unitat de Rinologia i Clínica de l’Olfacte de l’Hospital Clínic, respectivament; mentre el tercer taller es farà al Laboratori IRCE (Cellex) de l’IDIBAPS.

 

<Tornar al Programa