Fundació ABB

La Fundació ABB, va ser creada l'any 2004 i és una institució sense ànim de lucre i d'àmbit estatal. És impulsada per especialistes en l’abordatge dels trastorns de la conducta alimentària i familiars de pacients que volen sensibilitzar socialment de l’impacte d’aquestes malalties i la necessitat de seguir investigant sobre aquests trastorns.

Els trastorns de la conducta alimentària, entre els quals trobem l'anorèxia nerviosa, la  bulímia nerviosa i el trastorn per afartament , són la 3a malaltia crònica entre joves i adolescents havent estat  qualificada ja com a problema de salut pública. Els últims estudis epidemiològics conclouen que el 6 % de la població femenina entre 12 i 24 anys estaria afectada per una malaltia d'aquest tipus. Els trastorns de la conducta alimentària són malalties greus amb serioses conseqüències a nivell personal , familiar i social.

  • La missió principal de Fundació ABB és la de fomentar un desenvolupament físic, mental i emocional saludable de la població infanto-juvenil.
  • Treballen per a dotar als infants i joves, i als diferents agents implicats el l'educació, d'eines protectores per a l'individu, com ho són l'autoestima, l'expressió de les emocions, el sentit crític i la tolerància a la diversitat. La seva experiència, més de 20 anys treballant amb població afectada per un trastorn de la conducta alimentària (TCA), indica que aquests factors pronostiquen una millor protecció de cara a patir un trastorn d'aquest tipus però també disminueixen el risc d’aparició d'una dependència física (addicció) o emocional (problemes de relació ) entre d'altres.
  • La Fundació ABB dedica part dels seus esforços a recolzar a malalts de TCA i a les seves famílies, a fomentar la investigació en els factors que disminueixen el risc de patir un trastorn mental (TCA, Addiccions, etc.), a elaborar programes de prevenció i formació dirigits tant a infants i joves com a famílies o professorat i a crear una xarxa d’escoles responsables per tal que l’èxit no només sigui acadèmic sinó també el desenvolupament personal dels seus alumnes. De la mateixa manera, Fundació ABB es dedica a la formació de professionals i futurs professionals de l’àmbit de la salut per tal que comptin amb els coneixements necessaris per l’abordatge des del seu àmbit d’actuació dels trastorns de la conducta alimentària.

L'Institut de Trastorns Alimentaris (ITA) és una xarxa de recursos assistencials especialitzada en trastorns de la conducta alimentària (TCA) i trastorns de conducta (TC) amb un model terapèutic diferent, integral i multidisciplinar, d'excel·lència en l'Assistència, Docència i Recerca.

 

Lloc de la sessió (pendent de determinar):

Fundació ABB. Carrer d'Ausiàs Marc, 25 principal. 08010 Barcelona

ITA. Instituto de Trastornos Alimentarios · C/ Avenir, 14 08006 Barcelona

 

Sessió impartida:

Sessió

Intervenció en trastorns de conducta alimentària (CTA)