Fundació Alícia

Alícia (Ali-mentació i cièn-cia) és un centre pioner de recerca, desenvolupament i innovació en cuina integrat per un equip multidisciplinari d’especialistes en totes les àrees de l'alimentació. Treballa per aconseguir que tothom mengi millor, amb independència de la seva edat i/o situació de vida.

És una fundació privada sense ànim de lucre, creada l’any 2003. El seu patronat està format per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalunya La Pedrera, i compta amb la complicitat i col·laboració dels millors cuiners i destacats científics.

Alícia es crea i es transfereix coneixement per millorar l’alimentació de les persones, a través de tres àmbits:

  • alíciaSalut: Millorant la salut des de la cuina. Recerca i transferència per a la millora dels hàbits alimentaris i la creació de solucions per a persones amb malalties o restriccions alimentàries.
  • alíciaInnovació: R+D+i culinària. Millora o desenvolupament de productes i processos, al costat d’empreses, emprenedors, restauradors i artesans, aportant solucions implementables que siguin més convenients per l’entorn i les persones.
  • alíciaTerritori: Gastronomia sostenible. Valorització de la gastronomia local arrelada a territoris concrets, de productes de la terra i desenvolupament d’estratègies gastroturístiques que generin un impacte econòmic positiu.

Alícia compta en el seu equip amb professionals de diferents disciplines: tecnòlegs cuiners, dietistes-nutricionistes, antropòlegs, químics, historiadors i biòlegs entre d’altres.

 

Lloc de les sessions

Fundació Alícia. Camí de Sant Benet s/n. 08272 Sant Fruitós de Bages

 

Sessions impartides:

Sessió

Què amaguen els aliments? Al·lèrgies i intoleràncies alimentaries

Respostes dietètico-culinàries per al tractament de la diabetis, l’obesitat i les malalties cardiovasculars

Preparació de les presentacions