Universitat Rovira i Vigili i Eurecat-Reus

Eurecat és el principal centre tecnològic de Catalunya, fruit de la fusió d’Ascamm, Barcelona Media, Barcelona Digital, Cetemmsa, el CTM i el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS). El seu objectiu és la transferència tecnològica a les empreses per tal de donar resposta a les seves necessitats d’innovació i contribuir a l’increment de la seva competitivitat. Eurecat desenvolupa la seva activitat en sectors tan diversos com l’aeronàutica, l’energia, el tèxtil, les TIC, les indústries culturals o la salut, com a resultat de les especialitats dels diversos centres que l’han integrat. En l’àmbit de l’alimentació ofereix serveis científics i tecnològics vinculats a qüestions com la seguretat alimentària o els aliments funcionals; productes que a més de complir una funció nutritiva poden ajudar a prevenir factors de risc de malalties. Les línies de treball d’Eurecat en aquest sector inclouen el desenvolupament de projectes d'R+D+I per empreses, l’assessorament d'acord amb la normativa vigent, la verificació de la innocuïtat de nous productes alimentaris i la comprovació de l'eficàcia dels nutracèutics.

En aquest camp, EURECAT col·labora intensament amb la Universitat Rovira i Virgili (URV). La URV, amb centres a Tarragona, Reus, Vila-seca, Tortosa i el Vendrell, compleix 25 anys reconeguda com una excel·lent institució jove d’educació superior, compromesa amb el futur de les persones, de la societat i del desenvolupament del sud de Catalunya. La Universitat basa el seu projecte en la ciència i la recerca, en la innovació docent i la internacionalització, en els valors democràtics de la ciutadania i en la participació activa en el desenvolupament cultural, social i econòmic del seu entorn. L’objectiu de la URV va ser esdevenir un referent internacional i el posicionament assolit el 2016, per primer cop entre les 500 millors del món al rànquing de Xangai (ARWU 2016) i, per tercer any consecutiu, entre les 150 millors universitats joves del món en el rànquing 150 under 50, del Times Higher Education, confirma els avenços aconseguits. Un dels projectes emblemàtics és el Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS), agregació estratègica d’institucions de docència, recerca, innovació tecnològica, les administracions públiques i el sector productiu.

L’edifici de R+D+i en Nutrició i Salut, ubicat a Reus, compta amb tota la infraestructura i equipaments necessaris per al desenvolupament d’aquests projectes amb laboratoris pels estudis in vitro, in vivo i en humans complementats per la capacitat analítica del Centre for Omic Sciences (COS), infraestructura científico-tècnica titularitat de la URV.

Lloc de la sessió: 

Eurecat-Reus. Av. Universitat, 1. Reus

Sessió impartida:

Sessió

Estudis d’intervenció i al·legacions nutricionals i de salut en els aliments