Mòdul 3 - Com fer una simulació

Sessió 6. Per què els avions volen i el cotxes no?​

Dia: Dissabte 22 de febrer

Horari: 9.30h a 14h

Lloc: Carrer Jordi Girona, 31 (Torre Girona)

Idioma: Català / Castellà

Cada vegada més els processos d’enginyeria se simulen en superordinadors, tant en el terreny de la investigació com en el de la indústria. Entre els processos que se simulen n’hi ha d'enginyeria aeronàutica i automotriu, de biomecànica (ossos, sistema cardiovascular, sistema respiratori), sobre energia (eòlica, solar, nuclear, petrolera), etc. En aquestes sessions, explicarem com es desenvolupen els programes de simulació, fent èmfasi en la supercomputació, que ha permès simular problemes impensables fa tan sols 10 anys.

Sessió 7. Simular la Terra​

Dia: Dissabte 29 de febrer

Horari: 9.30h a 14h

Lloc: Carrer Jordi Girona, 31 (Torre Girona)

Idioma: Català

L'interior de la Terra, tot i semblar una roca rodona i avorrida, és encara una gran desconeguda per a la majoria de nosaltres. De tant en tant, ens sobta amb grans demostracions de força, com ara terratrèmols i volcans, que ens permeten intuir que potser allà dins les coses no son tan tranquil·les com esperàvem... Mitjançant física, matemàtiques i superordinadors podem aprendre a descubrir les seves propietats i entendre com funciona.

Sessió 8. Simulacions socials​​

Dia: Dissabte 7 de març

Horari: 9.30h a 14h

Lloc: Carrer Jordi Girona, 31 (Torre Girona)

Idioma: Anglès

La modelització basada en agents (ABM) ha après de disciplines tan diverses com l'ecologia, l'economia i les ciències socials. En menys de tres hores, els estudiants podran aprendren a utilitzar un programari i exploraran les possibilitats d'aquesta tècnica de la ciència de la complexitat. Per a això, se’ls proporcionarà una introducció a la modelització basada en agents utilitzant NetLogo, una plataforma de codi obert, que combina una interfície fàcil d'utilitzar, un llenguatge de codificació simple i una vasta biblioteca d'exemples.

Més informació: No es requereix coneixement previ en programació o en ABM però els alumnes hauran de tenir instal·lat NetLogo en els seus portàtils.

 

<Tornar al Programa