Mòdul 4 - Intel·ligència artificial

Sessió 9. Introducció a la intel·ligència artificial​

Dia: Dissabte 19 de setembre

Horari: 9.30h a 14h

Lloc: Carrer Jordi Girona, 31 (Torre Girona)

Idioma: Català

Que és? Per què serveix? A on ens portarà? Aquestes són les preguntes que ens serviran de fil conductor en la primera sessió d’intel·ligència artificial (IA). S’espera que els participants expliquin què creuen que se’n pot aconseguir. S’introduirà la idea de que molts algoritmes d’IA intenten copiar la intel·ligència ja present en la naturalesa per aplicar-la a la resolució de problemes concrets.

Arribats a aquest punt, s’introduiran els algoritmes genètics (basats en la teoria de l’evolució) explicant què són, com i per què funcionen.

Sessió 10. Deep Learning​

Dia: Dissabte 26 de setembre

Horari: 9.30h a 14h

Lloc: Carrer Jordi Girona, 31 (Torre Girona)

Idioma: Català

Seguint amb la idea introduïda a la sessió d’IA, s’abordarà el cervell humà. Es farà una breu introducció de les bases biològiques del cervell i es faran paral·lelismes amb les xarxes neurals artificials. Després d’aquesta introducció, s’explicarà com codifiquen la informació d'una manera útil i eficient. Després de la sessió més teòrica, es proposaran alguns jocs pràctics que ajudin a entendre millor el funcionament de les xarxes neuronals.

Més informació: Per acabar la sessió, es mostraran exemples d'aplicació de les xarxes neurals profundes a la creació d'art seguit d'un debat sobre el tema.

 

<Tornar al Programa